2010. december 11., szombat

Szegény lovak/Stackars hästar:(

Ma hajnalban nagy tragédia történt itt Karlskogaban. A lovas iskola (ahova járok) egyik istállója kigyulladt és sajnos teljesen leégett és 8 ló is elpusztult:(.
Mi csak most délután tudtuk meg egy ismerőstől, majd a helyi újság internetes oldalán is megtaláltuk. A kép alapján nem tudtuk biztosan, hogy melyik része lehetett. Nagyon megijedtem, hogy esetleg az a rész égett le ahol lovagolni szoktam és azok a lovak haltak meg akiken lovagolni szoktunk.
Felöltöztünk gyorsan és elmentünk szétnézni.
Nagyon "megkönnyebbültünk" amikor megláttuk a lovarda épületét épségben.
Mögötte viszont le volt zárva az a terület, ahol a régi istálló állt.
Nemcsak azokat a lovakat sajnalom akik elpusztultak, hanem azokat is aki túlélték. Mennyire félhettek szegények!

I natt var det ett tragisk händelse här i Karlskoga på min ridskola.
En äldre stallbyggnad brann ner. Tyvärr så dog 8 hästar. Vi fick reda på det i eftermiddags från en kompis och vi hittade det på nätet.
Vi såg inte så mycket på bilden. Jag blev mycket rädd. Vi klädde på sig och åkte dit att titta runt. Vi kände oss lättade när vi såg ridskolan oskadat. Bakom den fanns det ett avspärrat område där det stod det gamla stallet.
Jag tycker synd om hästrana som dog och de som var i andra stallet brevid. De var säkert också jätte rädda eftersom det andra stallet var nära.

(bild: Håkan Risberg)

5 megjegyzés:

  1. Ugye.
    Amikor megtudtam majdnem sírtam.

    VálaszTörlés
  2. Szegény jószágok. Még szerencse, hogy a többek megmaradtak. Bizony nem lehet előre kiszámítani ezeket a dolgokat, tragédiákat. Tudni már, hogy mitől gyulladt ki az istálló?

    VálaszTörlés
  3. Nem tudjuk de az ujságban azt írták, hogy lehet, hogy valaki felgyujtotta

    VálaszTörlés
  4. Szomorú, hogy vannak ilyen alakok. Remélem pár évre bazárják őket.

    VálaszTörlés